Ha mély levesestálban tálaljuk, sokáig meleg marad a fedő alatt. Ha tálra tesszük, mutatósan diszithetjük uborkaszeletekkel és tojástekercsekkel.
Hozzávalók 4 személyre:
- 125 g hosszú szemű rizs
- 1/2 teáskanál só
- 2 tojás, 2 evőkanál olaj
- 100g /2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g pirospaprika
- 150 g csirkemell
- 200 g kigyóuborka
- 150 g mélyhűtött zsenge zöldborsó
- 150 g mélytengeri garnélarák
- 1 evőkanál szójaszósz
- cayenne-bors
Elkészitése:
- Felforralunk 5 dl vizet, beletesszük a rizst és a sót, lefedve megfőzzük.
- A tojásokat egy kevés sóval és 2 evőkanál vizzel felverjük, 1 evőkanál forró olajban dermedni hagyjuk, megforditjuk, aranysárgára sütjük, és még melegen feltekerjük.
- A megtisztitott hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk.A paprikát kockára, a húst és az uborkát 3 cm hosszúra és 1 cm vastagra vágjuk.
- A rizsre szórjuk a borsót. Felhevitünk 1 evőkanál olajat, addig forgatjuk benne a húst, amig elvesziti a szinét. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldséget, és egy percig sütjük.
- A húst, a zöldségeket, a rizst, a rákot és a szójaszószt összekeverjük, izesitjük sóval, borssal, és rövid idő alatt felmelegitjük.
Tálalás:
A tojástekercseket ferdén, mutatós szeletekre vágjuk. Melléjük tesszük a nyers, hideg uborkát, héjjal vagy anélkül.
A zöldborsót teritsük szét, és igy engedjük fel.
Előkészités: 45 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: magas hőfokon
0 comentarii:
Megjegyzés küldése