Aki szereti a forró levest az bizonyára tart otthon tetővel ellátott levesescsészét. De a paradicsomleves langyosan vagy akár teljesen lehűtve is finom.
Hozzávalók 4 személyre:
- 125 g zeller
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1,25 dl fehérbor
- 7,5 dl paradicsomlé
- 1 babérlevél
- 1/2 leveskocka
- 100 g fehér póréhagyma
- só és bors
- 4 evőkanál finomra vágott petrezselyem
Elkészitése:
- A zellert meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszálnyi darabokra apritjuk. A fokhagyma héját lehúzzuk, nagyon apróra kockázzuk a gerezdet. Mindkettőt üvegesre pároljuk a vajban.
- Rászórjuk a lisztet, belekeverjük és addig melegitjük, amig elül a habzás. Hozzáadjuk a bort, a paradicsomlevet, a babérlevelet, a húskivonatot és megfőzzük.
- Megtisztitjuk a póréhagymát, nagyon vékony csikokra vágjuk, és az utolsó percben a levesbe főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
- Kiszedjük a babérlevelet, a levesbe szórjuk a petrezselymet. Tálaljuk és frissen fogyasztjuk.
Mi illik hozzá?
Reszelt sajt vagy sajtos melegszendvics.
Előkészités: 25 perc
Főzés: 10 perc, közepes hőfokon
0 comentarii:
Megjegyzés küldése