A pácolásnál megadott idő a minimumot jelzi, néhány nappal tovább pácolhatjuk. A combokat közvetlenül a vásárlás után a páclébe tesszük, lefedve hűtőszekrénybe rakjuk, igy 3-4 napig is tárolhatjuk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,25 dl vörösbor-ecet
- 0,6 dl madeira mártás
- 2 db, egyenként 500 g-os libacomb
- 100 g leveszöldség
- 50 g vöröshagyma
- 8 szilva
- 2 alma
- 4 szál újhagyma
- 1 evőkanál cukor
- só és bors
Elkészitése:
- Ecetből, madeira mártásból és 1,25 dl vizből páclevet készitünk. A combokat megmossuk, papirtörlővel leitatjuk és a pácba tesszük.
- Megtisztitjuk a zöldséget és a hagymát, majd apróra daraboljuk. A combokról levágjuk a zsirt, felkockázzuk, kisütjük.
- A húst saját zsirjában megpiritjuk, tepsibe tesszük. A zöldséget a zsirban megsütjük, a páclé felével felengedjük, majd a combokra öntjük. Sütő közepére tolva 45 percig sütjük, megforditjuk, még 30 percig sütjük, közben gyakran meglocsoljuk, majd kivesszük.
- Kimagozzuk a szilvát, az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, gerezdekre szeljük. Az újhagyma gumóit blansirozzuk, a cukorból karamellt készitünk. Burgonyagombóccal tálaljuk.
Befejezés és tálalás:
A pecsenyelét a páccal felhigitjuk és a karamellhez öntjük. A combokat tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, gyümölccsel és hagymával köritjük. Lefedve 25 percig sütjük.
Félszáraz, jól temperált vörösbor illik hozzá.
Előkészités: 45 perc
Pácolás: 12 óra
Sütés: 100 perc, 200 celsius-on
0 comentarii:
Megjegyzés küldése