Pages

KARFIOL VEGETÁRIÁNUS SÜLTTEL






A recept időigényes munkafolyamatait, jó előre, akár előző este is elvégezhetjük. Az étel megsütése már nem kerül fáradságba, s közben elkészithetjük a köretet.

Hozzávalók 4 személyre:
- 60 g vaj, 50 g tönkölydara
- 7,5 dl zöldségleves
- 300 g póréhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 100 g sárgarépa
- 3 tojás, 100 g darált mandula
- 100 g közepesen érett gouda sajt
- 100 g teljes őrlésű lisztből készült zsemlemorzsa
- só és bors
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészitése:
- 50 g olvasztott vajon megpiritjuk a darát. Ráöntjük a levest, és lassú tűzön 10 percig forraljuk.
- A póréhagymát, a vöröshagymát és a sárgarépát megtisztitjuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk. A zöldségeket a levesbe szórjuk, további 10 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk.
- A darás péphez keverjük a tojásokat, a mandulát, a reszelt gouda sajtot, és a zsemlemorzsát. A masszát kivajazott formába öntjük, lesimitjuk.
- Rácsszerűen benyomjuk a felületét, a sütő közepére toljuk, sajttal megszórva, forrón tálaljuk.

Ötlet:
Ha azt akarjuk, hogy magasabb legyen a rosttartalma, keverjünk hozzá piritott lenmagot.

Mi illik hozzá?
- Felforralunk és megsózunk 3,75 dl tejszint. 800 g karfiolrózsát 15 percig főzünk benne, kivesszük. A mártást krémesre főzzük 1-1 evőkanál fűszeres mustárral és fűszersóval. Hozzáadunk 1 csésze finomra vágott petrezselymet , izesitjük, majd a karfiolra öntjük.

A maradékot fagyasszuk le, szeletelve, sütőben melegitsük át.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 50 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 40 perc, 175 celsius-on

0 comentarii:

Megjegyzés küldése