NYERS SALÁTATÁL TOJÁSSAL
Egy óriási tál friss saláta kemény tojással - ezt a salátát azoknak ajánljuk, akik vigyáznak a vonalaikra. Ha nagyon éhesek vagyunk, ehetünk hozzá sajtot és extrudált kenyeret vajjal.
Hozzávalók 2 személyre:
- 100 g salátalevél
- 2 csokor zöldfűszer, szezontól függően
- 200 g fehér retek
- 2 kemény alma
- só, 1 csipet cukor, bors
- 2 evőkanál ecet
- 3 evőkanál olaj
- 2 főtt tojás
Elkészitése:
- A salátát megmossuk, megtisztitjuk, és szűrőn lecsepegtetjük.
- A zöldfűszereket alaposan megmossuk, megszáritjuk, felapritjuk és félretesszük.
- A retket meghámozzuk, és uborkagyaluval a salátástálba szeleteljük, majd megsózzuk. Az almát meghámozzuk, és a retekre reszeljük. Megszórjuk a cukorral és a borssal, majd a zöldfűszerekkel.
- A salátát leveleire szedjük, és a többi hozzávalóhoz tesszük. öntetet készitünk ecetből, kevés sóbol, borsból, és a salátába keverjük. A felszeletelt főtt tojással tálaljuk.
A zöldfűszereket télre lefagyaszthatjuk.
Fagyasztva eltartható: 8 hónapig
Elkészités: 15 perc
Tojás főzése: 6 perc
Etichete:
A sokoldalú saláta: előétel,
főétel,
köret
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 comentarii:
Megjegyzés küldése