Ha a felfújtat időben elő akarjuk késziteni, már verhetjük is keményre a tejszinhabot. Ebben az esetben kicsit tovább süssük a sütőben, a tejszint és a sajtot pedig 10 perc múlva tegyük rá.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 fej karalábé, megtisztitva kb. 600 g
- 2,5 dl tejszin
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- csipetnyi szerecsendió
- 1,25 dl habtejszin
- 50 g reszelt ementáli sajt
Elkészitése:
- A karalábékat meghámozzuk, és félbe, majd 3 mm vastagságú szeletekre vágjuk. A tejszint sóval és cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a karalábét, és 8 percig főzzük.
- A vajat kis lángon megolvasztjuk, hozzákeverünk lisztet, és világos rántást készitünk. A karalábés tejszines mártást hozzáadjuk, állandó kevergetés mellett felforraljuk és megizesitjük.
- Egy lapos formát kibélelünk karalábéval, úgy, hogy az egyes szeletek egymást kicsit fedjék. Ha később sütjük meg, akkor a kihűlt mártást jól összekeverjük, majd csak azután öntjük a karalábéra, hogy ne képződjön rajta hártya.
- A keményre vert tejszinhabot rátesszük a mártásra, és megszórjuk sajttal. A felfújtat aranybarnára sütjük.
Mi illik hozzá?
Egy kisebb borsos steak, húsgombócok vagy ha húsmentes napot tartunk, sült burgonya. Ebben az esetben az étel tetejét vastagon szórjuk meg szezámmaggal.
Fagyasztva eltartható: 7 hónapig
Előkészités: 20 perc
Sütés: 12 perc
Villanysütő: 225 celsius, a középső rácson
0 comentarii:
Megjegyzés küldése