A tatárbifsztekkel megkent kenyeret változatosan diszithetjük, igy minden falatkának egyedi lesz az ize. A sovány marhahúst néhány napig mustárban és olajban érleljük. Felhasználás előtt daráljuk le.
Hozzávalók 20 darabkához:
- 2 tojássárgája, 1 teáskanál csipős mustár
- 2 evőkanál citromlé, 1,25 dl olaj
- 2 evőkanál fehérbor, 1/4 teáskanál só, 1 csipet fehér bors
- 250 g darált marhahús (bélszin)
- 5 szelet teljes őrlésű lisztből készült toast kenyér
A diszitéshez:
- reszelt torma
- ringli
- paprikával töltött olivabogyó, kaviár
- apróra vágott vöröshagyma
- metélőhagyma-karikák
- szeletelt retek
- apróra vágott paprika
Elkészitése:
- A tojássárgáját a mustárral és a citromlével összekeverjük, teáskanalanként hozzáadjuk az olajat. Belekeverjük a fehérbort és a fűszereket, 5 percig állni hagyjuk, majd ismét megkeverjük.
- A marhahúst és az öntetet sima masszává gyúrjuk, megizesitjük. Lazán befedjük, hűtőszekrénybe tesszük. Néhány órán belül használjuk fel.
- A kenyeret megpiritjuk, hűlni hagyjuk, megvajazzuk és szeletenként 4 háromszögre vágjuk. Rákenjük a tatárbifszteket és villával lenyomkodjuk.
- A falatkákat szépen feldiszitjük, tálalásig hűvös levegőn kicsit állni hagyjuk, igy élénkebb lesz a szinük.
Fagyasztva eltartható: 1 hónapig
Elkészités: 20 perc
0 comentarii:
Megjegyzés küldése