Pages

CSOKOLÁDÉS BANÁN VANILIAFAGYLALTTAL






Ez a finom desszert nem csak a gyermekek szivét dobogtatja meg, hanem az édesszájú felnőttek is lelkesedni fognak érte. Jó, hogy a közkedvelt édesség elkészitése kevés fáradtságba és időbe kerül.

Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g tejcsokoládé tortabevonó
- 2,5 dl tejszin
- 1 csomag vaniliáscukor
- 1/2 l vaniliafagylalt
- 4 érett banán

Elkészitése:
- A fagylaltot kivesszük a mélyhűtőből, kicsomagoljuk és a hűtőszekrénybe tesszük. 4 desszertes tányért lehűtünk.
- A tortabevonót feldaraboljuk, fém edényben vizfürdő fölött felolvasztjuk. Néha megkeverjük.
- A tejszint a vaniliáscukorral keményre verjük, nyomózsákba töltjük és a hűtőszekrénybe tesszük. Meghámozzuk és hosszában félbe vágjuk a banánokat.
- A fagylaltot a hideg tányérokra adagoljuk, mellétesszük a banánokat.
- A felolvasztott csokoládét a banánokra kanalazzuk, és bevonjuk vele a gyümölcsöt. Tejszinhabbal diszitve, azonnal tálaljuk.

Ötlet: 
Érett, hámozott körtéből, barackból vagy ananász-, barack- körtebefőttből is elkészithetjük ezt a finom nyalánkságot.

Mi illik hozzá?
Ropogós fagylaltostya, babapiskóta, vajas keksz vagy aprósütemények.

A tejszinhalmokat egyesével fagyasszuk le.

Fagyasztva eltartható: 2 hónapig

Elkészités: 20 perc

0 comentarii:

Megjegyzés küldése