Ez a finom desszert nem csak a gyermekek szivét dobogtatja meg, hanem az édesszájú felnőttek is lelkesedni fognak érte. Jó, hogy a közkedvelt édesség elkészitése kevés fáradtságba és időbe kerül.
Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g tejcsokoládé tortabevonó
- 2,5 dl tejszin
- 1 csomag vaniliáscukor
- 1/2 l vaniliafagylalt
- 4 érett banán
Elkészitése:
- A fagylaltot kivesszük a mélyhűtőből, kicsomagoljuk és a hűtőszekrénybe tesszük. 4 desszertes tányért lehűtünk.
- A tortabevonót feldaraboljuk, fém edényben vizfürdő fölött felolvasztjuk. Néha megkeverjük.
- A tejszint a vaniliáscukorral keményre verjük, nyomózsákba töltjük és a hűtőszekrénybe tesszük. Meghámozzuk és hosszában félbe vágjuk a banánokat.
- A fagylaltot a hideg tányérokra adagoljuk, mellétesszük a banánokat.
- A felolvasztott csokoládét a banánokra kanalazzuk, és bevonjuk vele a gyümölcsöt. Tejszinhabbal diszitve, azonnal tálaljuk.
Ötlet:
Érett, hámozott körtéből, barackból vagy ananász-, barack- körtebefőttből is elkészithetjük ezt a finom nyalánkságot.
Mi illik hozzá?
Ropogós fagylaltostya, babapiskóta, vajas keksz vagy aprósütemények.
A tejszinhalmokat egyesével fagyasszuk le.
Fagyasztva eltartható: 2 hónapig
Elkészités: 20 perc
0 comentarii:
Megjegyzés küldése