Korábban az előkelő uraságok szivesen fáradoztak azon, hogy különleges receptekkel tiszteletet szerezzenek nevüknek. Ez az eset is mutatja, hogy a fokhagyma fogyasztása nem feltétlenül jár kellemetlen szaggal.
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 gerezd fokhagyma
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 2 dl tej
- só, fehér bors, szerecsendió
- 300 g spagetti
- 8 evőkanál olivaolaj
Elkészitése:
- A fokhagymát megisztitjuk, 5 dl vizben alacsony hőfokon, gyengén gyöngyözve, fedő nélkül megfőzzük. A vajat felolvasztjuk, liszttel habzásig melegitjük, a tejet hozzáöntve 10 percig főzzük, sóval, borssal, szerecsendióval izesitjük.
- Kb. 2,5 l sós vizet 2 evőkanál olajjal felforralunk, a spagettit fokozatosan beletesszük, megkeverjük, és nem túl puhára főzzük.
- A fokhagymát a lé egy részével együtt kis lyukú szitán áttörjük, összesen 2 dl legyen. Hozzákeverünk 6 evőkanál olajat, a mártást melegen tartjuk.
- A spagettit lecsepegtetjük, 4 mélytányérra szétosztjuk, előszőr a fehér- majd a fokhagymás mártással leöntjük, az asztalnál összekeverjük.
Mi illik hozzá?
Zöld saláta kockára vágott paradicsommal, olajjal és fűszernövényekkel készitett ecetes öntettel.
Hasznos tudnivalók:
E látszólag egyszerű étel is bizonyitja, hogy a jó konyha nem feltétlenűl fényűző.
Ötlet:
Ha a fokhagyma főni kezd, nyissunk ablakot, és csukjuk be a konyha ajtaját.
Előkészités: 30 perc
Főzés: legfeljebb 60 perc
Forralás: közepes hőfokon
Főzés: alacsony hőfokon
0 comentarii:
Megjegyzés küldése