A minestronét nyáron, langyosan tálalva akár fő fogásként is fogyaszthatjuk, hiszen elég tartalmas és könnyű ahhoz, hogy jóllakjunk vele. Előző nap is elkészithetjük.
Hozzávalók 4 személyre:
- 200 g fehér ba
- 200 g árpagyöngy
- 125 g füstölt szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 csomó petrezselyem
- só, bors
- 150 g burgonya
- 1 db 150 g-os főzni való, borsos kolbász
Elkészitése:
- A babot beáztatjuk, leöblitjük, az árpagyönggyel 2 l friss vizben főzni kezdjük. Hozzáadjuk a szalonnát, a kockára vágott szalonnát, a kockára vágott fokhagymát, a petrezselyem csomóba kötött szárát, felforraljuk és megfőzzük.
- A levest enyhén sózzuk, borsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és az utolsó 15 percben hozzáadjuk, hogy megpuhuljon, de n főjön szét.
- A hőforrást kikapcsoljuk, a levest lefedve állni hagyjuk, amig langyosra hűl.
- Közben a szalonnát kockára vágjuk, ropogósra piritjuk, zsirját a levesbe keverjük. A kolbász bőrét lehúzzuk, hidegen vékonyra szeljük, majd a petrezselyem levelét apróra vágjuk.
Befejezés és tálalás:
A petrezselyemszárat kinyomkodjuk, eltávolitjuk. A kolbászt a levesbe ázni hagyjuk, igy kioldódik belőle a só. Közvetlenül tálalás előtt izesitjük, szalonnával és finomra vágott petrezselyemme megszórva tálaljuk.
Mi illik hozzá?
Házikenyér vajjal vagy anélkül.
A levest burgonya nélkül fagyasszuk le.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig
Előkészités: 20 perc
Áztatás: 8 óra
Főzés: 105 perc, alacsony hőfokon
0 comentarii:
Megjegyzés küldése