Pages

HABOS HAWAII - SZELETEK






A fotó kedvéért kicsit másképpen készitettük el a szendvicset, mint ahogy az a receptben áll, hogy jól látható legyen. A gyakorlatban a habnak teljesen fednie kell a kenyérszeleten lévő hozzávalókat.

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet félbarna kenyér
- 4 szelet konzerv ananász
- 120 g gouda vagy emmentáli sajt
- 20 g vaj
- 200 g vékonyra szeletelt főtt sonka
- 2 tojás fehérje
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészitése:
- A kenyeret a kenyérpiritóban ropogósra sütjük. Az ananászt jól lecsöpögtetjük. A sajtot finomra reszeljük.
- A kenyeret megvajazzuk, rátesszük a sonkát és az ananászt. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük a reszelt sajtot, és befedjük vele a kenyereket.
- A tepsi tetejére rácsot helyezünk, erre tesszük a szendvicseket, és a forró sütő közepén addig sütjük, amig a hab enyhén megbarnul.
- A Hawaii-szeleteket deszkára vagy tányérra helyezzük, megszórjuk petrezselyemmel, frissen tálaljuk és fogyasztjuk. Ha nagyon éhesek vagyunk, dupla adagot is készithetünk.

Mi illik hozzá?
Fejessaláta joghurtos öntettel.

A tojásfehérje maradékát sóval összekeverve lefagyaszthatjuk.
Fagyasztva eltartható: 10 hónapig

0 comentarii:

Megjegyzés küldése