A mélyhűtött málna akkor tartja meg formáját és marad zamatos, ha a hűtőszekrényben letakarva lassan engedjük fel. Ha sietős, turmixoljuk össze a fagyott málnát, majd keverjük össze a többi gyümölccsel.
Hozzávalók 6 személyre:
- 300 g málna
- 2 szelet ananász
- 4 fél őszibarack (befőtt)
- 6 evőkanál málnalikőr
- 1/2 l vaniliafagylalt
- 200 ml tejszinhab
- 1 csomag vaniliáscukor
- 6 evőkanál tojáslikőr
Elkészitése:
- Olvasszuk fel a málnát. Az ananászt és az őszibarackor vágjuk kis darabokra, keverjük össze a málnalikőrrel és hűtsük le.
- A poharakar kb. öt percig a fagyasztóba hűtsük le. A fagylaltot 1 órán át a jégkocka fagyasztóban vagy 20 percig a hűtőszekrény normál részében engedjük fel.
- A tejszinhabot a vaniliáscukorral verjük kemény habbá, töltsük a kinyomózsákba, és a tálalásig hűtsük le.
- A gyümölcsök 3/4-ét osszuk szét a poharakba, és tojáslikőrrel locsoljuk meg. A fagylaltot szeleteljük fel, vagy gombóc formában helyezzük a gyümölcsre. Tejszinhabbal és a megmaradt gyümölccsel diszitsük.
Mi illik hozzá?
Piskóta, édes ostyák vagy aprósütemények.
Javaslat:
Hogy a málna gyorsabban olvadjon fel, málnalikőrrel meglocsolva, a többi gyümölccsel együtt tegyük egy tálcára, hagyjuk állni szobahőmérsékleten, és időnként rázogassuk meg.
Azt a fagylaltot, amit a következő nap kivánunk elhasználni, felbontás nélkül tároljuk.
Fagyasztva eltartható: 4 hónapig
Előkészités: 20 perc
A málna felolvasztási ideje: 5 óra
0 comentarii:
Megjegyzés küldése