Magunk is főzhetünk perc alatt ketchupot. 100 g paradicsompüréből, 2 evőkanál mézből, 1 evőkanál szójalisztből, 2 evőkanál teljes örlésű lisztből, 1 evőkanál szójaszószból, 1/2 teáskanál édes-nemes paprikából, 2,5 dl vizből és 1,25 dl almaecetből. A maradékot hűtőszekrényben 1 hétig tarthatjuk el.
Hozzávalók 6 személyre:
- 1/2 zöldségleves-kocka
- 100 g durva szemű buzadara
- 300 g fiatal gouda sajt
- 50 g dióbél
- 2 evőkanál búza
- 2 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál méz
- 2 tojás
- só, bors
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olaj
- 150 g vöröshagyma
- 12 teljes örlésű lisztből készült zsömle
- 12 salátalevél
- 12 evőkanál ketchup
Elkészitése:
- 2,5 dl vizet felforralunk a leveskockával,belekeverjük a darát, 5 percig főzzük, lefedjük, és a tűzről levéve dagadni hagyjuk. A sajtból 12 szeletet vágunk, 125 g-ot lereszelünk.
- A diót felapritjuk. A reszelt sajttal és az utána következő hozzávalókkal együtt a kihűlt darához keverjük, sózzuk, borsozzuk. Nedves kézzel 12 pogácsát formázunk belőle.
- Felhevitünk 1-1 evőkanál olajat és vajat, beletesszük az érméket, megsütjük, időnként megforditjuk. A hagymát megtisztitjuk, felkarikázzuk, vizben felforraljuk, majd lecsepegtetjük.
- A zsömléket kettévágjuk, megtöltjük salátalevéllel, pogácsával, sajttal, ketchuppal és hagymával, majd frissen fogyasztjuk.
Fagyasszunk le előre zsömlét és pogácsát.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig
Előkészités: 40 perc
Főzés: 25 perc
Sütés: 15 perc, mérsékelt hőfokon
0 comentarii:
Megjegyzés küldése