Pages

SÜLT TŐKEHALFILÉ





A tőkehalfilé kitűnő izű, ám serpenyőben nehezen süthető, mert omlós, törik és könnyen kiszárad. Sütőben, letakarva, párás melegben kitűnően sikerül.

Hozzávalók 4 személyre:
- 800 g tőkehalfilé
- 1 evőkanál vaj
- 4 paradicsom
- 3 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g húsos szalonna
- 1 evőkanál olaj
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskaná durva bors
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Elkészitése:
- A halat megmossuk, letörölgetjük, 4 darabra vágjuk. A tepsit kivajazzuk, egymás mellé tesszük a haldarabokat. Kereszt alakban bevágjuk a paradicsomokat, és az üres helyekre állitjuk. 
- Megtisztitjuk és apró kockákra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. A felkockázott szalonnát ropogósra sütjük az olajban. Beleszórjuk a hagymát és a fokhagymát, majd megpiritjuk.
- Hozzákeverjük a sót, a borsot, a zsemlemorzsát meg a petrezselymet, és rövid ideig tovább sütjük. A halra és a paradicsomra szórjuk a keveréket.
- Lezárjuk a tepsit, a sütő közepére toljuk és megsütjük a halat. Ha nincs fedőnk, sütőpapirral takarjuk le, amelynek vastagon bezsiroztuk az alját.

A mélyhűtött halat felengedve, kicsit hosszabb ideig süssük.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 25 perc
Sütés: 25 perc
Villanysütő: 200 celsius
Gázsütő: 3-4. fokozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése