A grillezett banán elkészitése szép szertartás a kertben, sötétedés után. Sütőben is megsüthetjük, és az asztalnál flambirozzuk, de tábortűznél is megcsinálhatjuk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaj
- 1 citrom
- 1 narancs
- 4 kemény banán
- 8 evőkanál rum
Elkészitése:
- A cukrot mérsékelt hőfokon arany szinűre piritjuk, 1 evőkanál vajjal és a citrusfélék levével könnyű sziruppá főzzük. Üvegbe töltjük és lezárjuk.
- A banánokat a grillrácson, a sütőben 250 celsius-on, vagy tábortűznél nyársra szúrva megsütjük. Néha megforditjuk, amig héjuk körös-körül sötétbarnára sül.
- A banánhéj egy csikját lehúzzuk, s hogy ujjunkat megvédjük, legjobb, ha hegyes csipeszt használunk. A banánokra rákanalazzuk az öntetet.
- Egy merőkanálban megmelegitjük a rumot, meggyújtjuk, a banánokra öntjük, és égni hagyjuk.
2. számú öntet:
4 kockacukrot narancshéjon addig dörzsölünk, amig nedvesek lesznek. 1 evőkanál vajat, 1 narancs levét, 0,75 dl sherryt kevés fahéjjal, gyömbérrel és a kockacukrokkal sziruppá főzünk. A flambirozáshoz rum helyett narancslikőrt használunk.
Csak frissen flambirozva fogyasszuk.
Mi illik hozzá?
Ropogós sütemény, forró üres tea, hideg tea citrommal és cukorral.
Előkészités: 20 perc
Grillezés: kb. 10 perc
Grillezés: a parázstól 8-10 cm-re
0 comentarii:
Megjegyzés küldése