Pages

KATALÁN RIZS



Gyorsan elkészül ez a finom, fűszeres étel hosszú szemű rizsből. Ha natúrrizsből készitjük, szűk fél órával tovább kell főzni, viszont több eredeti izt tartalmaz, s ettől még jobb lesz.

Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g sertéstarja
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olivaolaj
- 1,2 l húsleves
- 1 szál sütőkolbász
- 400 g rizs
- 300 g mélyhűtött zöldborsó
- 2 evőkanál paradicsompüré
- só és bors
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészitése:
- A húst 1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Az olajat felforrósitjuk, a húst 2 percig sütjük benne, hozzáadjuk a hagymát, és 3 percig együtt pritjuk.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, kevés húslevest, és 10 percig pároljuk. A kolbászt apró darabokra vágjuk, a rizzsel és a maradék húslével együtt a húshoz adjuk, majd felforraljuk.
- A borsót a tetejére szórjuk, és fedő alatt tovább főzzük. Belekeverjük a paradicsompürét, sóval és borssal izesitjük. 2 percig állni hagyjuk.
- Megfűszerezzük, tálalóedénybe tesszük, és petrezselyemmel diszitjük.

Mi illik hozzá?
Fejes saláta citromos-joghurtos öntettel, kevés só, bors, cukor és vöröshagyma-fűszerkeverékkel. Könnyű vörösbor.

A maradékot főzőzacskóban lefagyaszthatjuk, később ebben melegitsük.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Piritás: 2 + 3 perc 
 Főzés: 10 + 20 perc
Piritás: közepes hőmérsékleten
Főzés: alacsony hőmérsékleten

0 comentarii:

Megjegyzés küldése