A cukorbetegek étrendjébe kitűnően illik a sovány pulykahús. Gyümölcsökkel és ropogós zöldségekkel vitaminban gazdag salátát készithetünk belőle. Vendégeknek is kinálhatjuk.
Hozzávalók 1 személyre:
- 80 g füstölt pulykamell
- 100 g jonatánalma
- 1/2 citrom leve
- 70 g zellerlevél
- 1 kivi (kb. 80 g)
- 2 evőkanál joghurt
- 2 evőkanál tejföl
- frissen őrölt bors, só
- 2-3 csepp tabascó
- 1-2 csepp folyékony édesitőszer
- 1 evőkanál metélőhagymakarika
Elkészitése:
- A pulykahúst vékony csikokra vágjuk, majd egy edénybe tesszük.
- Vékonyan meghámozzuk az almát, negyedeljük, kivágjuk a magházát, felkockázzuk, és azonnal meglocsoljuk a citromlével. Megtisztitjuk és megmossuk a zellert, majd kis darabokra apritjuk. Felkockázzuk a megtisztitott kivit is. Mindezeket a húshoz keverjük.
- A joghurtot felverjük a tejföllel, pikánsra izesitjük a borssal, sóval, tabascóval és az édesitőszerrel. A salátára öntjük, jól összekeverjük, majd - ha szükséges - újból izesitjük. Metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Tálalási ötlet:
Mielőtt a salátát tálba töltjük, béleljük ki salátalevelekkel.
Mi illik hozzá?
Vajas rozskenyér vagy piritott franciakenyér és könnyű, száraz fehérbor, esetleg rozé.
Frissen fogyasszuk.
Elkészités: 12 perc
0 comentarii:
Megjegyzés küldése