Olaszországhoz és Franciaországhoz hasonlóan már nálunk is önálló fogásként tálalják a tésztaételeket. A grizes lisztből készült tészták a legjobbak, mivel ezek nem ragadnak össze.
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 evőkanál só, 1 teáskanál olaj
- 400 g spagetti
- 500 g paradicsom
- 200 g sonka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/4 l tejszin
- fehér bors
- 1 csipet majoránna
- 60 g reszelt emmentali sajt
Elkészitése:
- 3 l vizet sóval és olajjal felforralunk, beletesszük a spagettit, és amint hajlitható lesz, belemeritjük. még egyszer felforraljuk, a tésztát meglazitjuk, és 10 percig lassú tűzön főzzük. Szűrőben hideg vizzel leöblitjük és lecsepegtetjük.
- A paradicsomot ék alakban bevágjuk, és eltávolitjuk a csumáját. Belemeritjük a tészta még forró vizébe, hideg vizzel leöblitjük, meghámozzuk, és négy részre vágjuk.
- A sonkát csikokra vágjuk. A fokhagymát megtisztitjuk, 1/4 teáskanál sóval megszórjuk és összenyomjuk.
- A tejszint serpenyőbe öntjük, és hozzáadjuk a fokhagymát valamint a fűszereket. Felfőzzük, a tésztát megforgatjuk benne, és felforrósitjuk. A paradicsomot, a sonkát és a reszelt sajtot rászórjuk, és a sütőbe tesszük, amig a sajt ráolvad.
Mi illik hozzá?
Tükörtojás és finomra vágott póréhagymaszeletek, fejes saláta.
Ötlet:
Ha lefedett serpenyőbe készitjük, az étel gyorsan átveszi a sonka jellegzetes aromáját, és a sajt felséges izű mártássá olvad. Ezzel a módszerrel energiát is megtakaritunk.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig
Elkészitése: 30 perc
Sütés: 5 perc
A grillt melegitsük elő!
Sütő: 250 celsius
0 comentarii:
Megjegyzés küldése