Pages

FRISS KRÉMLEVES SAJTTAL






Ezt a laktató levest a család kedvenc sajtjából főzhetjük. Elkészitéséhez azok a sajtok a legalkalmasabbak, amelyek könnyen olvadnak. Például az ementáli, az edámi, a trappista vagy a gouda.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 l húsleves
- 6 szelet fehérkenyér
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál apróra vágott petrezelyem
- 200 g sajt
- 4 evőkanál apróra vágott snidling
- só, bors
- izlés szerint zserecsendió

Elkészitése:
- Húslevest főzünk leveskockából. A fehérkenyeret apró kockákra vágjuk, és vajon ropogósra sütjük. Rövid ideig együtt sütjük a petrezselyemmel amig illatozni kezd.
- A sajtot durvára reszeljük,vagy apró kockákra vágjuk. A kenyérrel együtt a levesbe szórjuk, és hagyjuk, hogy megszivja magát. A levest habverővel krémesre verjük. Izlés szerint fűszerezzük.
- A snidlinget szétosztjuk a tányérokba, majd ráöntjük a forró levest. Azonnal fogyasztjuk.

Mi illik hozzá?
Meghintjük piritott kenyérkockákkal és a snidlingen kivül petrezselyemmel és zsázsával is. Kevés borral is izesithetjük.

Ötlet:
Mindenfajta ömlesztett sajttal is készülhet. Kitűnő lehetőség a különböző maradék sajtok elhasználására.

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Elkészités: 20 perc
Pihentetés: 5 perc
Hőmérséklet: alacsony

0 comentarii:

Megjegyzés küldése