Hozzávalók 7 (450 g-os) üveghez:
- 1,5 kg tisztitott eper
- 1/4 l piros ribizlilé
- 1,25 kg cukor
- 1 csomag zselésitő szer
Elkészitése:
- Az eperszemeket nagyságuktól függően félbe vagy negyedekbe vágjuk. Óvatosan elkeverjük a ribizlilével és 500 g cukorral. Kb. 6 órán át állni hagyjuk.
- A maradék cukrot és zseléfixet egy fazékban összekeverjük. A tál fölött az epret szűrőbe öntjük, röviden lecsepegtetjük, majd félretesszük.
- A fazekat feltesszük a tűzhelyre, tartalmát addig kavargatjuk, amig főni kezd. 3 percig rotyogtatjuk. Hozzáadjuk az epret, és további két percig főzzük.
Hozzávalók 9 (450 g-os üveghez)
- 1 kg tisztitott eper
- 5-6 narancs
- 2 kg cukor
- 1 csomag zselésitő szer
- kevés citromsav
Elkészitése:
- Az epret apróra vágjuk, a narancsot meghámozzuk, a gyümölcs húsát kiszedjük a hártyák közül, a többit kinyomjuk. A narancs és a lé együtt 1 litert tegyen ki.
- Az epret, a narancsot és a cukrot a citromsavval erős tűzön hirtelen felforraljuk, 4 percig rotyogtatjuk. Hozzáadjuk a zseléfixet, elkeverjük és rövid ideig forraljuk.
Hozzávalók 8 (250 g-os) üveghez:
- 950 g tisztitott eper
- 1 kg befőző cukor
- 1,25 dl édes bor
Elkészitése:
- Az epret apró darabokra vágjuk, elkeverjük a befőző cukorral, és a borral, és állni hagyjuk, amig a cukor feloldódik.
- A gyümölcspépet felforraljuk, és kevergetve 4 percig főzzük.
0 comentarii:
Megjegyzés küldése