Pages

CSŐBEN SÜLT GOMBA






Ismét egy olyan recept, amelyet még a fogyókúrázók is lelkiismeret nélkül fogyaszthatnak. Még finomabb az étel, ha a tojásokat tej helyett alacsony zsirtartalmú tejföllel keverjük el.

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 tojás, 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fehér bors
- 1 dl tej
- 100 g újhagyma vagy póréhagyma
- 150 g főtt tojás
- 1 fokhagymagerezd
- 2 evőkanál vaj
- 500 g gomba
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészitése:
- A tojásokat felverjük a tejjel, sóval és borssal. Megmossuk és megtisztitjuk az újhagymát vagy pórét, és vékony karikákra vágjuk.
- A sonkát vékony csikokra vágjuk. A fokhagymát megtisztitjuk, bedörzsölünk vele két kisebb, vagy egy nagyobb sütőformát, és kevés vajjal kikenjük.
- A gombát megtisztitjuk, megmossuk, és konyharuhán alaposan megszáritjuk. Szeletekre vágjuk, a hagymával és a sonkával a tálba rétegezzük.
- Ráöntjük a tojásos tejet, és befedjük vajdarabkákkal. A forró sütő közepén megsütjük, majd megszórjuk petrezselyemmel.

Mi illik hozzá?
Sárgarépából és fehér káposztából nyers saláta almaecetes-olajos öntettel. Magos kenyér vagy piritós. Fröccs vagy ásványvizzel kevert almalé.

Csak friss gombából készitsük.

Előkészités: 20 perc
Sütés: 45 perc
Villanysütő: 200 celsius
Gázsütő: 3-4. fokozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése