Pages

SALÁTASZIV KOKTÉL-ÖNTETTEL






Ropogós és tápanyagokban különösen gazdag.

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 fej saláta
- 1 tojássárgája
- 1/2 teáskanál fehér bors
- 1 teáskanál közepesen csipős mustár
- 2 evőkanál ketchup
- 3 csepp tabasco
- 8 evőkanál olaj
- 1,25 dl tejszin
- só
- izlés szerint gyümölcsök a diszitéshez

Elkészitése:
- A salátát megtisztitjuk, külső leveleit leszedjük, félbevágjuk. A nagyobb fejeket -ha elegendő 4 személy részére - negyedeljük. Megmossuk, a vizet konyharuhával leitajuk.
- Összekeverjük a tojássárgáját, a fűszereket és a fűszeres szószokat. Habverővel verjük, közben kanalanként hozzáadjuk az olajat és az öntetet megsózzuk.
- A salátát adagonként tányérra rakjuk, öntettel leöntjük, gyümölccsel, (pl. ananász, narancs darabokkal, meggybefőttel) diszitjük.

Mi llik hozzá?
Piritós vagy kis zsömle vajrózsákkal.

Ötlet:
A fejessalátát jégsalátával, endivia salátával, kinai kellel vagy cikória salátával helyettesithetjük.

Elkészités: 15 perc

0 comentarii:

Megjegyzés küldése