Pages

FŰSZERES CSIPERKEGOMBA FOKHAGYMÁS KENYÉRREL







Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy e gombás étel.

Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g francia kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál oliva olaj
- 750 g rózsaszinű csiperkegomba
- 40 g vaj
- 2 teáskanál édesköménymag
- só és bors
- 2 evőkanál citromlé
- 1 csomó petrezselyem

Elkészitése:
- A lehető legvékonyabbra szeleteljük a kenyeret, a sütő rácsán barnára és kétszersültszerűen ropogósra piritjuk. Fokhagymaprésen áttörjük a fokhagymát, összekeverjük 4 evőkanál olajjal. Megkenjük vele a kenyereket.
- A gombát megtisztitjuk, ha szükséges, levágjuk a szára végét. Felforrósitjuk a vajat, 2 evőkanál olajat és az édesköményt, kalappal lefele beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk.
- A perezselymet lecsipkedjük a száráról, durvára vágjuk, hozzáadjuk, rövid ideig állni hagyjuk.

Mi illik hozzá?
3 fejes saláta szive, 2 evőkanál fehér borecetből, 1 teáskanál mustárból, 1 tojássárgájából, sóból, borsból, cukorból és 6 evőkanál olivaolajból készitett öntettel, egy csomó karikára vágott metélőhagymával.

Ötlet:
A friss fokhagymát tegyük olajba, hogy átadja az izét, és igy kenjük a kenyérre. A mélyhűtött kenyér hamar ropogós lesz.

Előkészités: 30 perc
Piritás: kb. 10 perc
Piritás: 175 celsius-on
Sütés: közepes hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése