A sajtból és zöldségfélékből készült salátatál vitamin- és ásványianyag-tartalma magas, emiatt egészséges. Gondoljunk viszont arra is, hogy a zsiros sajtnak és tejszinnek köszönhetően aránylag magas a kalóriatartalma.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 póréhagyma
- 2 csomó hónapos retek
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1/2 kigyóuborka vagy salátauborka
- 2 cikória
- 300 g edámi vagy nem túl érett ementáli sajt
A mártáshoz:
- 1,25 dl tejszin
- 1 pohár joghurt
- 2 evőkanál reszelt torma
- só és bors
- 1 csipet cukor
- kevés citromlé
Elkészitése:
- A zöldségféléket megmossuk, megtisztitjuk, és izlés szerint vékony karikákra, szeletekre vagy csikokra vágjuk. A cikóriát leveleire bontjuk, és kivágjuk a torzsáját, mivel az keserű.
- A sajtot vékony csikokra vágjuk, és a zöldségfélékkel együtt szépen elrendezzük salátás tálban vagy egy nagy tálon.
- Kemény habot verünk a tejszinből, elkeverjük a mártás többi hozzávalójával és izesitjük. Külön tálaljuk, hogy mindenki maga keverhesse meg a salátáját.
A változatosság kedvéért:
Keverjünk a zöldségekhez apróra darabolt csipős juhsajtot, de akkor ne tegyünk a mártásba tormát.
Mi illik hozzá?
Teljes őrlésű kenyér vagy barna kenyér vajjal. diszitésként mandulával töltött olajbogyó. Sör vagy fehér bor.
Elkészités: 35 perc
0 comentarii:
Megjegyzés küldése