Pages

GYORS VADAS






Az igazi vadast 1-2 napig pácoljuk. A gyors vadasnak az a nagy előnye,hogy egy finom húslevest is nyerünk belőle.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg fehérpecsenye vagy felsál
- 1 nagy csomag levszöldség
- + 2 szál sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 4 szelet bacon szalonna
- borecet, mustár, só
- szemes bors, babérlevél
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál csipkelekvár (vagy áfonya)
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl

Elkészitése:
- A zöldségekkel, a vöröshagymával, a sóval, a borssal, meg az egyben hagyott hússal a szokásos módon húslevest főzünk.
- A húst kivesszük, bacon szalonnába csavarjuk és serpenyőben körös- körül átsütjük.
- Elkészitjük a páclevet: 1/2 liter húslevesbe szűrőkanállal beletesszük a megfőtt zöldségeket , ecetet, babérlevelet adunk hozzá és felszeletelt hússal 1/2 óra hosszat főzzük.
- Elkészitjük a vadasmártást: A zöldségeket, a hagymát, egy kevés páclevet, a mustárt és szalonnadarabkákat a liszttel és a tejföllel turmixkehelybe töltjük és simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a cukorból készitett karamellt, a pikáns lekvárt és összekeverjük.
A mártást a hússzeletekre öntjük, megforrósitjuk és tálaljuk.

Mi illik hozzá?
Zsemlegombóc vagy pennatészta

Előkészités: 30 perc
Főzési: 2 óra 30 perc

Forrás után gyenge tűzön pároljuk.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése