Ha sietünk, babkonzervből is készithetjük (2 db 720 ml-esből). Ha előre tervezünk, előző este áztassuk be a babot, és másnap reggel forraljuk fel, igy magától megduzzad.
Hozzávalók 4 személyre:
- 400 g fehér bab
- 250 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 g piros paprika
- 40 g pros erőspaprika
- 1 evőkanál olaj
- 3 dl tejfől
- 50 g paradicsompüré
- 1 teáskanál édes-nemes paprika
- só
- 2 ágacska rozmaring
- 2 babérlevél
- zellerzöld
Elkészitése:
- A babot legalább 6 órára vizbe áztatjuk, leöblitjük, majd 1 l friss vizben felforraljuk, mérsékelt hőfokon 50 percig főzzük.
- A hagymát, a fokhagymát és a paprikát megtisztitjuk, csikokra vágjuk, olajban üvegesre piritjuk. A babot leszűrjük.
- A főzőlevet a tejföllel, a paradicsompürével és az édes-nemes paprikával felforraljuk, megsózzuk.
- A babot és a zöldségeket összekeverjük, fedeles edénybe töltjük. Mártással leöntjük, a tetejére tesszük a csokorba kötött fűszernövényeket. Lefedjük, és a sütő legalsó sinén megsütjük. Ha az étel gyöngyözni kezd, csökkentjük a hőfokot.
Tálalás:
100 g zöld paprikát felkockázunk vagy felapritunk, az egytálételre szórunk. A fűszernövényeket kinyomkodjuk és eldobjuk.
A mélyhűtött babot leöblitve engedjük fel.
Előkészités: 30 perc
Sütés: 30-35 perc
Forralás: 175 celsius
Párolás: 150 celsius
0 comentarii:
Megjegyzés küldése