Pages

SZÁRNYASSALÁTA CUKKINIMÁRTÁSSAL





Ez a saláta önmagában is beillik könnyű ebédnek vagy vacsorának.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csirke (800 g)
- 1 sárgarépa
- zellerlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dl tyúkhúsleves
- só és bors
- 1 kg paradicsom
- 600 g megtisztitott cukkini
- 50 g megtisztitott mogyoróhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál citromlé
- 4 evőkanál sűrű tejföl
- provence-i fűszerek
- cayenne-bors
- 1 piros paprika

Elkészitése:
- A feldarabolt csirkét felforraljuk, a megtisztitott zöldségekkel és húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, megfőzzük, és hűlni hagyjuk a levében.
- A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a bőrét, negyedeljük.
- A cukkinit 1 centis kockákra, a mogyoróhagymát apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk a vajon. A cukkini harmadrészét pépesitjük a félretett paradicsommal, izesitjük citromlével, tejföllel, fűszerekkel, sóval, borssal, cayenne-borssal.
- A paprikát megtisztitjuk, igen apróra vágjuk, részben a mártáshoz adjuk. A húst lebőrözzük, kicsontozzuk, és 1 centis kockákra apritjuk.

Tálalás:
A mártást kevergetve felhigitjuk egy kevés levessel. Hozzáadjuk a húst, a paradicsomot és a cukkinit, majd felapritott paprikával megszórva tálaljuk.

A maradék levest zsir nélkül fagyasszuk le.
Fagyasztva eltartható: 12 hónapig

Előkészités: 55 perc
Főzés:30 perc
Forralás: közepes hőfokon
Főzés: alacsony hőfokon
 

0 comentarii:

Megjegyzés küldése