Pages

MAZURIAI VAJKRÉMTORTA






A tortalapot süssük meg előző nap. A forró sütő közepére toljuk, s amint a sütő ajtaját becsuktuk, csökkentsük a hőfokot.

Hozzávalók 16 szelethez:
- 6 tojás és 4 tojássárgája
- 245 g cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 zacskó vaniliáscukor
- 180 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 evőkanál plusz 225 g vaj
- 80 g mazsola
- 1,25 dl rum
- 1,6 dl tej
- 3 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál étkezési keményitő
- 50 g cukrozott narancshéj
- 100 g durvára vágott dió
- 1 csésze szilvalekvár

Elkészitése:
- 6 tojássárgáját 75 g cukorral, citromlével, vaniliáscukorral és 4 evőkanál forrásban lévő vizzel habosra keverünk, hozzáadjuk a 6 fehérje felvert habját, 50 g cukrot, a lisztet, a sütőport és 4 evőkanál olvasztott vajat. A tésztát 26 cm átmérőjű formába töltjük és megsütjük.
- A mazsolát rumba áztatjuk. A tejből, a kakaóból, 4 tojássárgájából és 120 g cukorból pudingot készitünk, amelyet kihülésig kevergetünk. Kanalanként hozzáadunk 225 g habosra vert vajat, majd 30 percre hűtőszekrénybe állitjuk.
- A tortalapot kettévágjuk, az egyiket megkenjük szilvalekvárral. A narancshéjat apróra vágjuk, a mazsolával és a dióval összekeverjük, 2/3-át ráteritjük, a másik tortalapot a tetejére helyezzük és rányomkodjuk.
- A maradék krémet a tortára kenjük, a közepét kakaóval megszórjuk, a szélére gyűrű alakban rárakjuk a diós keveréket. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Fagyasszunk le előre tortalapot.
Fagyasztva eltartható: 6 hónapig

Előkészités: 75 perc
Sütés: 45 perc
Villanysütő: 200 celsius és 165 celsius

0 comentarii:

Megjegyzés küldése