Pages

GOMBÁS BURGONYALEVES






A burgonya igazán remek étel, hisz 100 grammonként csupán 90 kalóriát tartalmaz, viszont telis-tele van értékes anyagokkal: A, E, C és csaknem mindenfajta B vitaminnal, s ezen kivül értékes fehérjét és ásványi anyagokat is tartalmaz.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1/2 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 1 piros paprika
- 1 zöld paprika
- 150 g gomba
- 1 leveskocka
- 1 csipet majoranna
- só, 1/4 teáskanál bors
- 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészitése:
- A burgonyát tisztára sikáljuk, alaposan megmossuk, és a héját lekaparjuk, hogy egészen világos legyen, de egy vékony réteg héj maradjon rajta. A burgonyát, a megtisztitott hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
- A vajat felforrósitjuk, az apróra vágott burgonyát, hagymát és fokhagymát addig forgatjuk benne, amig kellemes illata nem lesz. 1 liter vizzel felöntjük, s lefedve főzzük.
- A paprikát négybe vágjuk, eltávolitjuk a magházat, és kis darabokra vágjuk. A gombát megmossuk, megtisztitjuk, felszeleteljük, s a fűszerekkel és a  leveskockával együtt az utolsó pillanatban a leveshez adjuk. 
- Meghintjük petrezselyemmel, s lehetőleg frissen tálaljuk.

Mi illik hozzá?
Tejszin vagy tejföl az izek harmonizálásához.

A burgonya egészséges!
A burgonyát hámozzuk vékonyan, mert az értékes ásványi anyagok dontő részben közvetlenül a héj alatt találhatók.

Fagyasztva eltartható: 12 hónapig

Előkészités: 40 perc
Főzés: 15 perc
Párolás: közepes lángon
Főzés: gyenge lángon
 

0 comentarii:

Megjegyzés küldése