OLASZ KÜLÖNLEGESSÉG: TIRAMI SU
Csodálatos különlegesség Olaszországból. Mascarponéból készül, amely nem más, mint édes, friss tejszines krémsajt.
Hozzávalók 6 személyre:
- 500 g Mascarpone jellegű krémsajt
- 25 g azonnal oldodó kávépor
- 100 g babapiskóta
- 4 tojás
- 100 g cukor
- 4 evőkanál mandulalikőr vagy konyak
- 1 csomag vaniliáscukor
- 2 evőkanál keserű kakaó
Elkészitése:
Felforralunk 1,25 dl vizet, feloldjuk benne a kávéport. Hozzákeverjük a likőrt vagy konyakot. Megmártjuk a babapiskótát, ügyelve, hogy nedves legyen, de ne ázzon szét.
- A tojások sárgáját és a cukrot finom krémmé verjük, amig a cukor feloldódik. Kanalanként hozzáadjuk a krémsajtot, a krémet izesitjük.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a krémbe forgatjuk.
- A krémet és a piskótát edénybe rétegezzük, a krémmel kezdjük és a piskótával fejezzük be. Jól lehűtjük és megszórjuk kakaóval.
Mi illik hozzá?
Ha édesebben szeretjük, porcukorral szórjuk meg. Egy csésze eszpresszó néhány csepp grappával, vagy más hasonló itallal.
Frissen fogyasszuk.
Előkészités: 30 perc
Hűtés: 4 - 16 óra, -5 - 15 celsiuson
Etichete:
Fagylaltok és krémek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 comentarii:
Megjegyzés küldése