A leves zöld szinét a fűszernövények adják. Szabadon válogathatunk belőlük a konyhakertben. A tej, a tojás és a tejszin finommá teszi a levest, kolbásszal fogyasztva bőséges és laktató.
Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g répa
- 250 g zsenge zöldborsó
- 1 evőkanál vaj
- 1/2 l húsleves
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 l tej
- 1/2 teáskanál só
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 2 evőkanál petrezselyem
- 2 evőkanál kapor
- 1 evőkanál citromlé
- 2 tojássárgája
- 1,25 dl tejszin
Elkészitése:
- A répa külsejét lekaparjuk, megmossuk, apróra kockázzuk. A borsót megmossuk. Felolvasztjuk a vajat, megpároljuk benne a répát és a borsót. A húslevest hozzáöntjük, és 5 percig főzzük.
- Összekeverjük a lisztet a tejjel, a leveshez adjuk, 10 percig főzzük, sóval, szerecsendióval izesitjük. Ha túl sűrű lenne, vizzel higitjuk. Hozzávegyitjük az apróra vágott fűszernövényeket.
- A tojássárgáját felverjük a tejszinnel, a levesbe keverjük, már nem főzzük tovább. Azonnal tálaljuk.
Mi illik hozzá?
Piritott fehér kenyér vagy parasztkenyér.
Változatosság kedvéért: Két sütni való kolbász belsejét kis darabokra vágjuk és a levesbe főzzük.
Fagyasszunk le hozzá blansirozott zöldséget.
Fagyasztva eltartható: 8 hónapig
Előkészités: 20 perc
Főzés: 15 perc
Párolás: közepes hőfokon
Főzés: alacsony hőfokon
0 comentarii:
Megjegyzés küldése