E finom falatokhoz csak egészen friss füstölt halat vásároljunk, például laposhalat. Ha vendégeknek szánjuk, idejében rendeljük meg a kereskedőtől.
Hozzávalók 4 személyre:
- 100 g puha vaj
- 20 g reszelt torma
- 1/2 teáskanál só
- 2 evőkanál metélőhagymakarika
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 szelet teljes őrlésű lisztből sütött fekete kenyér
- 400 g füstölt hal
- 2 paradicsom
- kapor
- salátalevél
- fekete bors
Elkészitése:
- A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tormár, a sót, és a metélőhagymát. Beletörjük a fokhagymát, összekeverjük és izesitjük.
- A kenyérszeleteket a fűszeres vajjal megkenjük, 4-4 háromszögre vágjuk, 1-1 db füstölt halat fektetünk rá.
- A falatokat szeletelt paradicsommal diszitjük, durván őrölt borssal megszórjuk. A megmaradt kenyérkéket salátalevéllel és tormával rakjuk meg.
- A szendvicseket fóliával letakarjuk, 1/2 napra hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt fél órával szobahőmérsékleten állni hagyjuk, igy lesz a legizletesebb.
Mi illik hozzá?
Száraz pezsgő vagy sherry, esetleg sör.
Fagyasszunk le hozzá fűszervajat.
Fagyasztva eltartható: 6 hónapig
Elkészités: 25 perc
0 comentarii:
Megjegyzés küldése