Pages

ZSELÉS ALMÁS SÜTEMÉNY






Ehhez a süteményhez a télálló almafajták a legjobbak, mint a jonatán, a starking és az idared.

Hozzávalók 30 darabhoz:
- 300 g mélyhűtött leveles tészta
- 1 kg alma
- 1 citrom leve
- 40 g vaj
- 50 g cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 20 g mandulalapocska
- 250 g almazselé

Elkészitése:
- A leveles tésztát lefedve, a szeleteket egymás mellé téve felengedjük. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, 1 centis szeletekre vágjuk, azonnal citromlébe mártjuk.
-  A leveles tésztát kihajtogatjuk,kinyújtjuk, sütőlapra tesszük, olvasztott vajjal megkenjük.
- A fahéjat a cukorral összekeverjük és a tésztára szórjuk. Kicsit egymásra csúsztatva rátesszük az alma szeleteket, mandulával megszórjuk. A süteményt a forró sütő közepére toljuk, megsütjük.
- Az almazselét felmelegitjük, addig keverjük, amig folyós lesz, majd a forró süteményre kenjük.

Mi illik hozzá?
Ribiszkekompót, amit az alma szeletekbe töltünk. Tojáslikőrrel izesitett tejszinhab.

 A vátozatosság kedvéért:
Magozott cseresznyét is tölthetünk az almakarikákba. Adjunk hozzá tejszinhabot és cseresznyelikőrt.

A mélyhűtőben tartsunk leveles tésztát.

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 30 perc
Felengedés: 30 perc
Villanysütő: 35 perc 220 celsius-on

0 comentarii:

Megjegyzés küldése