Pages

SZINES ZÖLDSÉGTÁL FEJTETT BABBAL






Ha azt szeretnénk, hogy gyorsabban elkészüljön az ebéd, konzerv- vagy mélyhűtött babból készitsük, mivel azokat előre megpárolták, s igy csak egészen rövid ideig kell főzni.

Hozzávalók 4 személyre:
- 100 g hagyma
- 500 g paradicsom
- 2 evőkanál olivaolaj
- 2 fokhagymagerezd
- 600 g fejtett bab
- só és bors

Elkészitése:
- A hagymát megtisztitjuk, és csikokra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját, és vékony cikkekre szeleteljük.
- Az olajat felforrósitjuk, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Megtisztitjuk a fokhagymát, megsózzuk, kivesszük a zöld részét, átnyomjuk a fokhagymanyomón, és a hagymához adjuk. Hozzátesszük a babot, és 4 evőkanál vizzel megpároljuk.
- Belekeverjük a paradicsomot, és már csak néhány percig forrósitjuk. A zöldséget tálba tesszük.
- A karikákra vágott nyers burgonyát a kivajazott formába tesszük. Összekeverjük a többi hozzávalót, megizestjük, majd a burgonyára öntjük. A sütőben kb. 40 perc alatt aranysárgára sütjük.

Mi illik hozzá?
A burgonyafelfújt helyett vagdalt hús és burgonyapüré. Vagy egészben sült apró burgonya, amelyhez a sütési idő vége előtt 5 perccel 200 g virsliszeletet teszünk.

Fagyasztva eltartható: 12 hónapig

Előkészités: 25 perc
Párolás: 10 perc
Párolás: mérsékelt hőfokon
Sütés: 200 celsius-on

0 comentarii:

Megjegyzés küldése