Pages

KÉTSZER SÜLT TÚRÓS PALACSINTA






Sokan azt hiszik, hogy a palacsinta csak Magyarországon ismert és népszerű étel. Pedig kis eltérésekkel számos országban készitik és kedvelik. Ebben a receptben egy kevésbé kiadós, ám de annál finomabb változatát mutatjuk be, amely Ausztriából származik.

Hozzávalók 4 személyre:
- 5 tojás, 1/4 teáskanál só
- 250 g liszt
- 5 dl tej
- 50 + 20 g vaj
- 250 g túró
- 1,25 dl tejföl
- 50 + 10 g cukor
- 100 g mazsola
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1,25 dl tejszin

Elkészitése:
- 2 tojásból, a sóból, a lisztből és a tejből tésztát keverünk, és 50 g vajon palacsintákat sütünk belőle.
- A töltelékhez a túrót elkeverjük a tejföllel, 50 g cukorral, 2 tojássárgájával és a mazsolával. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a töltelékhez keverjük.
- A palacsintákat megkenjük a töltelékkel, feltekerjük és félbevágjuk. Egy megfelelő méretű sütőformát 20 g vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával megszórunk, majd a megtöltött palacsintákat a formába  rétegezzük.
- A tejszint elkeverjük 1 tojással és 10 g cukorral, majd a palacsintákra öntjük. A forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amig a tojásos tejszin besűrűsödik és összeáll.

A palacsintát későbbi felhasználásra lefagyaszthatjuk.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Mi illik hozzá:
Egy jó leves előtte vagy akár utána, például paradicsomleves.

Ötlet:
 A tojáshabot csak az utolsó pilllanatban adjuk a töltelékhez, és ne hagyjuk sokáig állni.

Elkészités: 30 perc
Sütés: 45 perc
Villanysütő: 175 celsius
Gázsütő 2-3. fokozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése