Pages

BORJÚFILÉ MOGYORÓVAJJAL






A hirtelen sütéshez három érzékszervünk, a szem, az orr és a fül összhangja szükséges. Akkor kell megforditanunk a húst, amikor meghalljuk a sercegést, érezzük a pörzsanyagok illatát, és látjuk, hogy a széle elszineződik.

Hozzávalók 4 személyre:
- 750 g borjúkaraj
- 50 g mogyoró
- 50 g vaj
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál fehérbors
- 2 evőkanál főzőmargarin

Elkészitése:
- A húsról a fehér hártyát egy hegyes kés segitségével lehúzzuk.
- A mogyorót összetörjük vagy ledaráljuk, és összekeverjük a vajjal, a sóval és a borssal. Egyenletesen bekenjük vele a húst.
- A margarint felmelegitjük egy nehéz serpenyőben. Belefektetjük a húst, és ha az alsó fele már megpirult, óvatosan megforditjuk. Mindkét oldalán igy megsütjük.
- A húst 10 percig pihentetjük előmelegitett tálon. A maradék mogyoróvajat kevés vizzel összeforraljuk, megizesitjük és a húsra öntjük. Tálaláskor éles késsel ferde szeletekre vágjuk.

Mi illik hozzá?
Petrezselymes burgonya. Spárga Mousseline-mártással - ez hollandi mártás, amelybe a legvégén tejszinhabot keverünk. 1 pohár száraz fehérbor.

Ötlet:
Előételnek ehetünk piritóst füstölt lazaccal, utóételnek pedig a szezon gyümölcseiből készült salátát készithetünk.

A hozzávaló spárgát nyersen vagy leforrázva lefagyaszthatjuk.
Fagyasztva eltartható: 9 hónapig

Előkészités: 40 perc
Sütés: 25 perc, közepes lángon süssük

0 comentarii:

Megjegyzés küldése