Pages

MÁZAS BORJÚLAPOCKA TEJSZINES MÁRTÁSSAL






A borjúlapockából készült sült szép formájú, Szeletelve jól mutat a tálon. Külseje a máznak köszönhetően étvágygerjesztően csillog, és aranybarna szint kap.

Hozzávalók 6 személyre:
- 1,2 kg borjúlapocka
- 1 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál fehér bors
- 1 csipet pkhagymapor
- 2 evőkanál kukoricaolaj
- 500 g borjúcsont
- 4 fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 100 g zeller
- 3 evőkanál vaj
- 2,5 dl vörösbor
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál narancslé
- 2,5 dl tejszin
- 1 teáskanál étkezési keményitő

Elkészitése:
- Bedörzsöljük a húst a sóból, borsból, fokhagymából és olajból készitett keverékkel. Tepsiben közepes hőfokon megpiritjuk, kivesszük, majd beletesszük a csontot, azt is megsütjük és kiszedjük.
- Közben megtisztitjuk, felkockázzuk a hagymát, a sárgarépát és a zellert. A pecsenyezsirhoz adunk két evőkanál vajat, világosra piritjuk a zöldségeket, 1 cm magasan bort öntünk hozzá, és felforraljuk.
- Beletesszük a húst és a csontot, letakarva megpároljuk a sütőben. Szükség esetén pótoljuk az elpárolgott bort, hogy a pecsenyelé mindig 2 cm magasan álljon a tepsiben.
- Felforraljuk a mézet, a narancslevet és 1 evőkanál vajat. Bevonjuk vele a sültet. A szaftot pépesitjük, átszűrjük, és felfőzzük a tejszinnel elkevert étkezési keményitővel. Izesitjük, és külön tálaljuk.

Mi illik hozzá?
A diszitéshez narancsszeletek és fűszernövények, pl. zsázsa. Narancsmártás és burgonya.

A maradékot készitsük el ragunak, vagy fogyasszuk hidegen, kenyérrel.

Előkészités: 30 perc
Párolás: 80 perc
Máz: 10 perc
Sütés: 250 celsius-on
 

0 comentarii:

Megjegyzés küldése