Laktató ebéd után jól esik egy könnyű, frissitő desszert,mint például ez a narancskrém. Előre elkészithetjük, mert legalább 1 órát kell hűteni.
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 zacskó zselatinpor
- 3 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 2,5 dl narancslé
- finomra reszelt narancshéj
A diszitéshez:
- 1,25 dl tejszin
- 1 csomag vaniliáscukor
- 6 db koktélcseresznye
Elkészitése:
- A tojássárgáját a cukrot, 2 evőkanál narancslevet és egy kevés héjat fehérre, habosra keverünk. A zselatint egy kevés meglangyositott narncslében feloldjuk, a maradék lével a tojásos krémhez keverjük. Várunk, amig a krém sűrűn folyó lesz.
- A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk és óvatosan belevegyitjük a narancsos krémet. Mutatós tálkákba töltjük, lefedve hűtőszekrénybe tesszük.
- A tejszint vaniliáscukorral röviddel a tálalás elött kemény habbá verjük. Szép habrózsákat nyomunk a krémre, és a tetejére helyezünk 1-1 cseresznyét.
Ötlet:
Ha vérnarancs levével készitjük, rózsaszin lesz a krém.
Előkészités: 25 perc
Hűtés: legalább 1 óra
0 comentarii:
Megjegyzés küldése