Pages

VANILIAKRÉMES-RIBIZLIS RAKOTT PALACSINTA






Ime egy újabb palacsintaváltozat édesszájú gyümölcskedvelőknek. Elkészitése kissé pepecselő munka, de higgyék el, megéri! A kalóriákat pedig ezúttal ne számoljuk.

Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g ribizli
- 4 evőkanál cukor
- 8 tojás, 1 csipet só
- 1,25 dl+ 4 evőkanál+ 2,5 dl tej
- 125 g liszt
- 500 g étkezési keményitő
- 200 g porcukor
- 2 csomag vaniliáscukor
- 1,25 dl tejszin
- 3 evőkanál ribizlizselé
- 6 teáskanál vaj a sütéshez

Elkészitése:
- A ribizlit leszemezzük, megmossuk, lecsöpögtetjük, megcukrozzuk majd hűtjük. A palacsintatésztához 6 tojássárgáját elkeverünk sóval, 1,25 dl tejjel és a liszttel.
- A krémhez 4 evőkanál teje összehabarunk 2 tojássárgájával és az étkezési keményitővel. Felverjük a tojásfehérjét, beleszórjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük.
- 2,5 dl tejet felfőzünk vaniliás cukorral. Hozzáadjuk a keményitős keveréket, jól belekeverjük, és hagyjuk egyszer rotyogni. Beletesszük a tojáshab 1/4 részét és egyszer felforraljuk. Hideg helyre tesszük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a keményre vert tejszint.
- A tésztát összekeverjük a maradék tojáshabbal. Forró vajon 6 palacsintát sütünk belőle.
- A palacsintákat megkenjük a ribizlizselével, majd a vaniliakrémmel és a ribizlivel váltakozva megrakva egymásra tesszük.

Mi illik hozzá:
Diszitésnek tejszinhab apróra vagdalt pisztáciával. A tésztába reszelt citromhéj.

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 50 perc
Sütés: 6x3-4 perc
Sütés: közepes hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése