Pages

AMERIKAI TÖLTÖTT PULYKAMELL






A sültet egy nagy pulykamell feléből készitjük. Úgy vágjuk el, hogy egy egységes darabot kapjunk. A leszakadt részeket feldaraboljuk és ledaráljuk.

Hozzávalók 4 személyre:
- 100 g kajszibarack
- 2 dl kajszilé
- 60 g vadrizs
- 1/2 zsemle
- 0,6 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- 125 g édeskömény
- 50 g durvára vágott mandula
- 70 g vaj
- 1 tojás
- só, bors
- kb. 1 kg pulykamell
- 6 szelet szalonna

Elkészitése:
- A kajszibarackot felkockázzuk, beáztatjuk a kajszilébe. A rizst sós vizben megfőzzük, szűrőben lecsöpögtetjük. A zsemlét tejbe áztatjuk.
- Megtisztitjuk a hagymát és az édesköményt, majd apró darabokra vágjuk. A mandulát 20 g vajon aranysárgára piritjuk. Hozzáadjuk a hagymát, végül az édesköményt. A kajszibarackot leszűrjük, a levét félretesszük.
- Az összes hozzávalót a darálthússal, a tojással, sóval, borssal összegyúrjuk, izesitjük. A húst éles késsel kivájjuk, megtöltjük, és összekötözzük. 
- A serpenyőben megolvasztunk 50 g vajat, a sültet megforgatjuk benne, szalonnával betakarjuk és megpiritjuk. Lefedve, alacsony hőfokon készre pároljuk.

Öntet:
Főzzük a pecsenye- és a kajszilevet világos mártássá, izesitsük sóvak, borssal. Vadrizs bioboltokban kapható.

Mi illik hozzá?
Kukoricából, paprikából, paradicsomból és ropogós jégsalátából készitett saláta.

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 60 perc
200 celsiuson 20 perc
150 celsiuson 90-120 perc

0 comentarii:

Megjegyzés küldése