Pages

ITALOK GYEREKZSÚRRA


Ha gyerekeink zsúrt rendeznek és sok kis vendéget várunk, készüljünk fel arra, hogy a kicsik megszomjaznak. Nagy sikert arathatunk a kevés cukorral, frissitően savanykás gyümölcsökkel készitett italokkal. Az ünnep hangulatát fokozza, ha az italokat szépen tálaljuk.

Ébresztő-koktél
A poharakba 2 jégkockát teszünk, 2 ananászdarabot, 2 evőkanál ananászlevet és 1 evőkanál citromlevet adunk hozzá. Cukormentes kólával felöntjük, szines szivószállal diszitjük.

Tutti-frutti bólé
Egyenként 720 ml körte-, őszibarack és fehér cseresznyebefőttet szűrőbe öntünk. Világos levükben megfőzünk 500 g darabokra vágott almát. 1 liter édeskömény teát készitünk. Mindkettőt lehűtjük. A körtét és a barackot kis darabokra vágjuk, bólés tálba tesszük. Hozzáadjuk a cseresznyét, az almát, a teát, a befőttel levét és 7-7 dl alma- és narancslevet. Hűtőszekrénybe tesszük, 2-3 üveg ásványvizzel felöntjük.

Borsmenta-ananász bólé
Felszeletelünk egy nagyobb ananászt. A leves gyümölcshús 1/3 részét szép darabokra vágjuk, a többit felapritjuk, ugyanigy 300 g zellert is. A gyümölcsöt és a zöldséget felváltva gyümölcscentrifugába töltjük. A levet egy konyharuhán keresztűl, az ananászdarabokra szűrjük. 1 liter vizet felforralunk, 4 evőkanál borsmenta teát beleszórunk, állni hagyjuk. A ruhában lévő maradékra öntjük, a levet egy másik edénybe felfogjuk, a maradékokat jól kinyomkodjuk. Hűlni hagyjuk, majd a bóléhoz öntjük, porcukorral izesitjük. Hidegen pezsgőspoharakban szolgáljuk fel, kevés ásványvizet töltünk rá, hogy a bólé gyöngyözzön.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése