Pages

GRILLEZETT SERTÉSHÚS


Nagyon praktikus a húst az izzó szálak alatt forgó nyárson sütni, mivel csak időnként kell ellenőrizni, hogy a sütésnél minden rendben van-e. Nyáron remek mulatság a szabadban faszén felett grillezni.

Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg sertés diója
- 2 fokhagymagerezd
- 1,25 dl világos sör
- 2 evőkanál csipős mustár
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál őrölt kakukkfű
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors

Elkészitése:
- A húst hegyes késsel mélyen megszurkáljuk, és a mélyedésekbe a megtisztitott és hosszában szeletekre vágott fokhagymagerezdeket egy fakanál segitségével a húst közepéig belenyomjuk.
- A húst grillnyársra húzzuk, odaerősitjük, és a nyársat a tartóvájatra helyezzük. Sörrel bekenjük és forgatjuk. Sütés közben néha-néha ismét bekenjük sörrel.
- A mustárt összekeverjük az olajjal és a fűszerekkel. A sütés utolsó 15 percében addig kenegetjük vele a húst, amig a keverék el nem fogy.
- A sültet kivesszük a grillsütőből, lefedve 10 percig állni hagyjuk, majd felszeleteljük.
- A faszénparázson való sütésnél ügyeljünk arra, hogy a parázs egyenletesen erős legyen. 100 perc sütés után szúrjunk villát a hús közepébe. Ha a lé tiszta a hús megsült.

Mi illik hozzá?
Grillezett paradicsom, barna kenyér, ketchup és hagyma, esetleg grillezett burgonya zöldfűszeres majonézzel és salátával.
Ötlet:
A burgonyát elektromos grillsütőben a hússal együtt megpárolhatjuk. Ha szabadban sütjük, szórjuk meg köménnyel, tekerjük alufóliába, és tegyük 1 órára a parázsba.

Fagyasztva eltartható: 4 hónapig

Előkészités: 5 perc
Grillezés: 100 perc
A grillt melegitsük elő.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése