Pages

VEGETÁRIÁNUS KOLBÁSZ






A TOFUT a keletiek hozták el hozzánk. A húsmentes táplálkozás teljes értékű fehérjeforrása. A legújabb kutatások szerint a szójaproteinnek fontos szerepe van a klimax idején jelentkező problémák kezelésében. Azt tartják, hogy ezért a Japán nőknél ismeretlen a hőhullám.

Hogyan készül a tofu? A szőjababot 1 napig vizben áztatják, majd egy speciális őrlőberendezésen ledarálják. A vizes pépet forrásig főzik, majd sűrű vásznon leszűrik. Ez a szójatej. A vászonban maradt sűrű, rostos rész, az okara sütemények alapanyaga lehet. A szójatej a tehéntejhez hasonlóan felhasználható akár palacsinta, puding vagy más tejes ételek készitésére. Tejpótló szerepét különösen a tehéntejérzékenyek értékelik. A tofukészités utolsó fázisa, amikor a szójatejet keserű sóval kicsapatják. Végül a tofu sajtprésben kapja meg eredeti alakját. Sós lében hozzák forgalomba. Tofuból virslit is készitenek. Bioboltokból beszerezhető.

Serpenyős burgonya tofuvirslivel:
750 g héjában főtt burgonyát meghámozunk, 2 centis kockára vágunk, 200 g vöröshagymát és egy piros paprikát megtisztitunk, apróra vágunk, majd 1 evőkanál olajon üvegesre párolunk. Hozzáadjuk a burgonyát,és 100 ml tejszint. Sóval, borssal, paprikával izesitjük. Egy csomó metélőhagymát karikákra vágunk, tálaláskor a burgonyához keverjük. A tofuvirslik héját lehúzzuk, 20 g vajat felhevitünk, beletesszük a virslit, és mérsékelt hőfokon aranybarnára sütjük. Burgonyával tálaljuk.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése