Pages

PONTYPAPRIKÁS






Ehhez az ételhez legjobb filézett pontyot vásárolni. Ha nem kapható, egy kis fáradtsággal magunk is eltávolithatjuk a kellemetlen szálkákat.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 filézett ponty
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál só
- 500 g kigyóuborka
- 1 piros paprika
- 1 mogyoróhagyma
- 3 evőkanál vaj
- 1 teáskanál édes-nemes paprika
- fehér bors
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 30 g főtt sonka felkockázva
- 2 evőkanál kapor, szár nélkül

Elkészitése:
- A halat 50 g-os darabokra vágjuk, megpácoljuk a borban.
- Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, hullámos diszitőkéssel 1/2 centisre szeleteljük, 2 l sós vizben üvegesre főzzük, majd hideg vizzel leöblitjük. 
- A paprikár megtisztitjuk, felkockázzuk. A hagymát kockára vágjuk,1 evőkanál vajon megpároljuk, édes-nemes paprikával összekeverjük, beletesszük a haldarabkákat. Felhigitjuk a borral és félig megfőzzük. A halat sózzuk, tejföllel összekeverjük, lassan főzzük, majd előmelegitett tányérra tesszük.
- A paradicsompürét a mártáshoz adjuk, felverjük. Beleszórjuk a kockára vágott paprikát és a sonkát, felforraljuk. A tűzről levesszük, belekeverjük a kaprot, izesitjük a mártást. 2 evőkanál vajon rázogatva felhevitjük az uborkát.

Mi illik hozzá?
Petrezselyembe vagy kaporba forgatott sós burgonya.

A halat egészben fagyasszuk le.
Fagyasztva eltartható: 6 hétig  

Előkészités: 40 perc
Pácolás: 20 perc
Főzés: 5 perc
mérsékelt hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése