A tojássaláta igen kedvelt étel, a svédasztalok hidegtáljairól ez szokott először elfogyni. Jól esik ebédre és vacsorára is, s az előző napi maradékot másnap paradicsomba töltve előételként kinálhatjuk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 tojás
- 2 alma
- 50 g joghurt
- 75 g majonéz
- 1 csipet curry
- só és bors
Tálaláshoz és diszitéshez:
- 4 db salátalevél
- 4 szelet füstölt sonka
- 4 szelet paradicsom
- 1/2 narancs
- petrezselyemlevelek
Elkészitése:
- A tojásokat a kerek végükön kiszúrjuk, és forrásban lévő vizbe tesszük, majd 8-10 percig főzzük. Hideg vizben lehűtjük és megtisztitjuk.
- Az almákat meghámozzuk, 4 részre vágjuk, kimagozzuk, és apró kockákra daraboljuk. Összekeverjük a joghurttal és a majonézzel, sóval, borssal, curryvel fűszerezzük. A tojásokat kockára vágjuk, és a keverékhez adjuk.
- A salátaleveleket megmossuk, és leszáritjuk róluk a vizet, a sonkát pedig feltekerjük. A paradicsomszeletekből csikokat vágunk, a narancsszeleteknek levágjuk a héját.
- A tojássalátát feldiszitjük az igy előkészitett hozzávalókkal és a petrezselyemlevelekkel.
Mi illik hozzá?
Piritós, kétszersült vagy barnakenyér vajjal. Sütőben sült burgonya. Ásványviz vagy fröccs.
Ötlet:
A tojásokat a tojásszeletelővel előszőr hosszában, utána pedig keresztben elvágjuk.
Elkészités: 30 perc
0 comentarii:
Megjegyzés küldése