Pages

CSŐBEN SÜLT CUKKINI BURGONYÁVAL






Ezt a finom zöldségételt elsősorban vegetáriánusonak ajánljuk, de ha valaki ragaszkodik a húshoz, azzal is elkészitheti. Ebben az esetben elsősorban virslit vagy sütnivaló kolbászt adjunk hozzá, amelyet a kizsirozott sütőforma aljára teszünk, és erre halmozzuk a zöldségeket.

Hozzávalók 4 személyre:
- 800 g burgonya
- 600 g cukkini
- 2,5 dl húsleves
- 1,25 dl tejszin
- 4 evőkanál vaj
- 1 teáskanál kakukkfű
- só és bors
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál parmezánsajt

Elkészitése:
- A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, vagy alaposan ledörzsöljük a héját. Vékony karikákra vágjuk, és hideg vizbe teszük. Leszűrjük és azonnal konyharuhába csavarjuk, hogy szép fehér maradjon. A cukkinit valamivel vastagabb karikákra vágjuk. A burgonyával felváltva, rétegenként kizsirozott formába helyezzük. 
- A húslevest a tejszinnel, a vajjal és kakukkfűvel felforraljuk, erősen megsózzuk és megborsozzuk, és még egész forrón ráöntjük a zöldségre. Lefedjük, és a sütőbe toljuk.
- 25 perc sütés után levesszük róla a fedőt, megszórjuk sajttal és zsemlemorzsával, és készre sütjük.

Ötlet:
Cukkini helyett sárgarépából is elkészithetjük. Ugyanolyan mennyiséget használjunk, mint a burgonyából, és vágjuk ugyanolyan vastag karikákra. A répát előtte vajon pároljuk üvegesre.

Frissen a legjobb, készitsünk belőle éppen annyit, amennyit elfogyasztunk.

Előkészités: 20 perc
Sütés: 40 perc
Villanysütő: 250/175 celsius
Gázsütő: 6/2-3. fokozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése