Az 1 kg-nál kisebb húsokat jobb fazékban sütni. Igy az energiával is takarékoskodunk. A nagyobb darab húsokat a sütőben fedő alatt süssük, mert igy szaftosabbak lesznek. A sütőidőt úgy számithatjuk ki, hogy a hús magasságát centiméterenként 10 perccel beszorozzuk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 800 g borjúcomb
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál fehér bors
- 1 evőkanál édesnemes paprika
- 100 g apróra vágott vöröshagyma
- 150 g kockára vágott sárgarépa
- 150 g negyedekbe vágott paradicsom
- 2 borjú csontvelő
- 4 evőkanál olaj
- 1,25 dl fehérbor
- 2 húsleveskocka
- 1 dl tejszin
Elkészitése:
- A húst sóval, borssal és paprikával bedörzsöljük. A hagymát és a zöldséget előkészitjük.
- A serpenyőt erős tűzön felforrósitjuk, beleöntjük az olajat, és a húst 10 percig mindkét oldalán barnára sütjük. Hozzáadjuk a csontvelőt és a zöldséget, és 5 percig tovább sütjük. Közben a lángot alacsonyabbra vesszük. Gyenge tűzön, fedő alatt 30 percig sütjük.
- A fehérbort, a húsleveskockát és a tejszint összekeverjük, ráöntjük a húsra, további 20 percig forgatás mellett fedő alatt pároljuk.
- A sültet előmelegitett tálra helyezzük és befedjük. A sültlevet a turmixgépbe pürésitjük, majd újra felmelegitjük és megfűszerezzük.
Mi illik hozzá?
Vajban megforgatott szélesmetélt vagy galuska és finomfőzelék zöldborsóból, sárgarépából, brokkoliból egy kevés friss petrezselyemmel.
Elkészités: 20 perc
Sütés: 50 perc
Villanysütő: 200 celsius
Gázsütő: 3-4. fokozat
0 comentarii:
Megjegyzés küldése