Ha vacsoravendégeink az utolsó pillanatban jelentkeznek be, ezt az ételt akkor is pillanatok alatt elkészithetjük, és nem kétséges, hogy sikert aratunk vele. Éppen ezért legyen mindig a mélyhűtönkben néhány pár virsli, a kamrában pedig minden bizonnyal akad egy kis szalonna és sajt is.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 pár virsli
- 150 g ementáli sajt
- 16 szelet bacon szalonna
- 16 fogpiszkáló
Elkészitése:
- A virsliket hosszában bevágjuk, a sajtot csikokra vágjuk, és a mélyedésbe tesszük.
- A virsliket ferdén betekerjük szalonnaszeletekkel, a végeit fogpiszkálóval rögzitjük.
- A virsliket a rostélyra fektetjük úgy, hogy a bevágás legyen fölül. 10 cm-re a hőforrástól grillezzük, vagy forró sütőben ropogósra sütjük.
Mi illik hozzá?
Ropogósra sült hasábburgonya, amelyet fritőzben vagy akár serpenyőben is megsüthetünk. Adjunk hozzá vegyes salátát fűszeres, joghurtos mártással.
Ötlet:
A sajtos virsliket csomagoljuk alufóliába, igy tábortűznél vagy a kandalló lángjánál is megsüthetjük. Ebben az esetben fogyasszunk hozzá alufóliában sült burgonyát, amelyet ugyancsak parázson sütünk meg. A burgonya nagyságától függően maximum 40 perc alatt sül meg. Akkor van kész ha kézzel megnyomkodva nem érezzük keménynek.
A virslit csak szalonna és sajt nélkül fagyaszthatjuk le.
Fagyasztva eltartható: 4 hónapig
Előkészités: 20 perc
Grillezés: 10 perc
Villanysütő: 250 celsius
Gázsütő: 5-6. fokozat
0 comentarii:
Megjegyzés küldése