Pages

SZALONNÁBA GÖNGYÖLT SAJTOS VIRSLI






Ha vacsoravendégeink az utolsó pillanatban jelentkeznek be, ezt az ételt akkor is pillanatok alatt elkészithetjük, és nem kétséges, hogy sikert aratunk vele. Éppen ezért legyen mindig a mélyhűtönkben néhány pár virsli, a kamrában pedig minden bizonnyal akad egy kis szalonna és sajt is.

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 pár virsli
- 150 g ementáli sajt
- 16 szelet bacon szalonna
- 16 fogpiszkáló

Elkészitése:
- A virsliket hosszában bevágjuk, a sajtot csikokra vágjuk, és a mélyedésbe tesszük.
- A virsliket ferdén betekerjük szalonnaszeletekkel, a végeit fogpiszkálóval rögzitjük. 
- A virsliket a rostélyra fektetjük úgy, hogy a bevágás legyen fölül. 10 cm-re a hőforrástól grillezzük, vagy forró sütőben ropogósra sütjük.

Mi illik hozzá?
Ropogósra sült hasábburgonya, amelyet fritőzben vagy akár serpenyőben is megsüthetünk. Adjunk hozzá vegyes salátát fűszeres, joghurtos mártással.

Ötlet:
A sajtos virsliket csomagoljuk alufóliába, igy tábortűznél vagy a kandalló lángjánál is megsüthetjük. Ebben az esetben fogyasszunk hozzá alufóliában sült burgonyát, amelyet ugyancsak parázson sütünk meg. A burgonya nagyságától függően maximum 40 perc alatt sül meg. Akkor van kész ha kézzel megnyomkodva nem érezzük keménynek.

A virslit csak szalonna és sajt nélkül fagyaszthatjuk le.
Fagyasztva eltartható: 4 hónapig

Előkészités: 20 perc
Grillezés: 10 perc
Villanysütő: 250 celsius
Gázsütő: 5-6. fokozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése