A tészta mindig finom, kiegyensúlyozott arányban tartalmaz fehérjét és szénhidrátot, könnyen emészthető, sóban szegény és 100 g - főzés előtt mérve - csak kb. 360 kcal-t tartalmaz.
Elkészitése:
- 4 személy részére közepes hőfokon legalább 2 liter vizet felforralunk. Ha lefedjük, kevesebb energiát használunk.
- A lobogva forró vizbe 400 g tésztát szórunk, a spagettit, ha már megpuhult, lassan a fazékba toljuk. A tésztát megkeverjük, hogy ne ragadjon össze, a vizet megsózzuk és olajat öntünk bele, igy megakadályozzuk a túlhabzást.
- Főzésnél a viz gyengén gyöngyözzön, a fazekat ne fedjük le. A levestésztát 6. a spagettit 10 percig főzzük.
- A főzési idő lejárta után egy szem tésztát kiveszünk és megkóstolunk. Akkor jó, ha puha, nem lisztes, de van egy kis rugalmassága.
- A tésztát vizzel együtt mosogatóba állitott szűrőbe öntjük, néhány másodpercig leöblitjük, majd lecsöpögtetjük.
- Melegen tálaljuk, kivánság szerint olajon vagy felolvasztott vajon megforgatjuk. Ha azt akarjuk, hogy a tésztának kevés mártással vagy anélkül készitve is jó ize legyen, szórjunk fűszereket a zsiradékba.
Ötlet:
Ha megterheltük a gyomrunkat vagy itt az ideje a diétának, lakjunk jól tésztával. Hidegen sajtolt olajba forgatjuk, de nem hevitjük. Frissen vágott fűszernövényekkel, parmezán sajttal, szójaszósszal, paradicsomkockával, levesben párolt vöröshagymával, vagy bármiféle főtt zöldséggel tálaljuk. Ha édesen fogyasztjuk, adjunk hozzá reszelt almát citrusfélék levével és mézzel.
0 comentarii:
Megjegyzés küldése