Valószinűleg szokatlan a magyar izlés számára ez a piritott kenyérdarabokkal kinált olasz tésztaétel. Nagyon fontos, hogy a kenyeret egészen ropogósra piritsuk. Fogyasszuk frissen, mert úgy igazán jó.
Hozzávalók 4 személyre:
- 150 g száraz fehér kenyér
- 1,25 dl olivaolaj
- 8 szardellafilé
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1/4 teáskanál oreganó vagy majoránna
- 400 g szélesmetélt
- só és bors
Elkészitése:
- Tegyünk fel főni 3 liter vizet, vágjuk apró kockára a kenyeret. Az olaj felét felforrósitjuk, a kenyérkockákat gyors forgatás mellett ropogósra piritjuk, majd kivesszük a serpenyőből.
- A maradék olajat felforrósitjuk, és a szardellafilét alacsony hőfokon addig piritjuk, amig szétesik. Hozzáadjuk a petrezselymet és a fűszereket, majd rövid ideig együtt piritjuk őket.
- A tésztát beletesszük a forrásban levő, enyhén sós-olajos vizbe, fellazitjuk és megfőzzük. Leszűrjük, kissé lecsepegtetjük.
- A tésztát alaposan összekeverjük az olajos szardellamasszával. Az egészet sóval és borssal izesitjük, tálba tesszük, és rászórjuk az újra felforrósitott kenyérdarabkákat.
Mi illik hozzá?
Fejes saláta hozzávaló öntettel, paradicsomot is tehetünk rá. Reszelt parmezán vagy ementáli sajt.
Desszertnek:
A szezon friss gyümölcseiből készült gyümölcssaláta tejszinhabbal.
Frissen jó, annyit főzzünk, amennyi éppen elfogy.
Előkészités: 25 perc
Főzés: 10 perc
Főzés: közepes hőfokon
Piritás: jó közepes hőfokon
0 comentarii:
Megjegyzés küldése